СДСМ става третата партия на македонската политическа сцена. Това показват резултатите от

...
СДСМ става третата партия на македонската политическа сцена. Това показват резултатите от
Коментари Харесай

ВМРО ДПМНЕ убедително води на изборите в Македония

СДСМ става третата партия на македонската политическа сцена. Това демонстрират резултатите от СИК при обработените данни от 62,18 на 100 от изборните секции, оповестява МКД. 

Убедителна преднина има обединението " Вашата Македония " на ВМРО-ДПМНЕ, която досега е спечелила 227 944 гласа или 40,27%. Коалицията на СДСМ " Европейско бъдеще " печели 77 658 гласа, или 13,72%.

Избирателната интензивност към 17 часа доближи 40%, нужни, с цел да се разгласи вотът за законен
В конфликта между ДСИ и опозицията на албанските гласоподаватели в Македония обединението " Европейски фронт " на ДСИ спечели 92 869 или 16,41%, а обединението " Вреди " завоюва 76 172 гласа или 13,46%.

Левицата печели 37 012 или 6,54%, а придвижването ЗНАМ 27 689 - 4,89%.

При 60% обработени данни претендентът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова има преимущество от над 160 000 гласа пред Пендаровски.

Нейният противник, Стево Пендаровски призна провалянето и поздрави Силяновска Давкова и ВМРО-ДПМНЕ. Досегашният президент и претендент за нов мандатзаяви на конференция след оповестяването на първичните резултати, че резултатите са ясни.

" В края на този дълъг избирателен ден желая да благодаря на всички участници в изборния развой и на всички институции, които се ангажираха. Има няколко сигнала за нарушавания на изборните правила, само че оставяме това да се реши на институциите. Резултатите са ясни и нямам желание да ги изяснявам.

Искам да поздравя спечелилите и да им пожелая сполучлива работа. Не съм сигурен, че е чиста съвестта на тези, които им попречиха да гласоподават повторно. Искам да благодаря на всички вас за сполучливата работа през тези пет години ", сподели Пендаровски на конференцията.

Изборният ден е минал без огромни безредици и произшествия при гласуването, са съобщили от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР